N Y H E T E R

Vi har ett stort intresse för våra kurser och behöver nu fler instruktörer. Vi söker dig utbildade instruktör med erfarenhet och gärna med tävlingsvana inom agility, lydnad, freestyle, rallylydnad el. liknande.
Skicka in din ansökan till tina@kungligahundar.se.

Visa hela nyheten »
Fredagen den 13:e är numera din lyckodag. Vi ger er 20% rabatt på SAMTLIGA kurser och erbjudanden gäller endast under detta dygn. 
Rabatten gäller endast vid nyanmälan och för att ta del av rabatten anger ni kod fredag13 vid anmälan när ni kommer till kassa i vår webshop.
Du hittar alla aktuella kurser här!
Varmt välkomna på kurs hos oss!
Visa hela nyheten »

Jag heter Stina, jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör genom Royal Dog Education och håller valp- och unghundskurser på Kungliga Hundar. Sedan min familjen skaffade sin första hund när jag var åtta år har hundar varit mitt största intresse. När jag började studera var det otänkbart att leva alla studieår utan hund så jag skaffade min nuvarande hund Laban, en labrador. Att träna mina egna och andras hundar av olika ras och personligheter har fått mig att inse hur härligt, roligt och utvecklande det är att träna hund! 
Jag testar gärna olika tävlingsgrenar, just nu tränar och tävlar jag och Laban i freestyle, heelwork to music, lydnad, rallylydnad och nosework. Då jag tycker om alla sporter och inte kan välja är det härligt att ha Laban vid min sida som gärna hänger på. 
Då det alltid finns ny kunskap att ta till sig och jag gärna lär mig nytt går jag ofta kurser och utbildningar för att utvecklas inom hundträningen och som instruktör. Jag har ett stort intresse för beteenden och kommer under året påbörja vidareutbildning till beteendeutredare.
Jag har intresse för inlärning hos både djur och människor. Förutom att arbeta på Kungliga Hundar studerar jag till yrkeslärare inom hund, djur och naturbruk. Jag arbetar även som gymnasielärare på naturbruksgymnasium där jag gärna passar på att klickerträna andra smådjur när det hinns med. 


Utbildning  
Allmänlydnadsinstruktör - Royal Dog Education
-Etologi
-Inlärningspsykologi
-Klickerhelg
-Belöningssystem
-Hundens utvecklingsstadier
-Hundens behov och skötsel
-Hunden och lagen
-Raskunskap
-Aktivering
-Stress
-Passivitet
-Kursplanering
-Kommunikation /Pedagogik
-Personlig utveckling
-Starta eget

Övriga utbildningar:  
Hundens beteendebiologi steg 1,2 och 3 - Linköpings Universitet
Hund och katt nutrition - SLU 
Hund och katt - genetik, hälsa och reproduktion, SLU
Agronomexamen - husdjur, SLU

Kurser: 
Tävlingslydnad privatträning - Caroline Forsberg, 2013
Tävlingslydnad onlinekurs, Klickerklok, 2013
Tävlingslydnad clinic- Maria Brandell & Siv Svendsen, 2013
Tävlingslydnad klass 2, Kungliga hundar, 2016
Lydnadscamp, Pia Albinsson, 2016
Tävlingslydnad Coachgrupp, Kungliga hundar, 2018
Freestyle - Susanne Jaczewski, 2013
Freestylehelg - Yvonne Öster, 2017
Creating a musical freestyle routine, Fenzi Dog sports academy, 2015 
Heelwork to music Onlinesatsning, Pernilla Pöykiöniemi, 2017. 

Träna för tävling - online, Klickerklok, 2014
Jaktapportering grundkurs online - Apportering till vardag och fest, 2014
Field trial foundations online - Klickerklok, 2013
Overgreeters anonymous - Fenzi Dog sports academy, 2017
Build your bond, recalls - Fenzi Dog sports academy, 2017
Do as I do - Fenzi Dog sports academy, 2017
Luktdiskriminering - Hundens Hus, Uppsala, 2012
Introduction to nosework - Fenzi Dog sports academy, 2016
Introduction to nosework search elements - Fenzi Dog sports academy, 2016 m.fl.

Visa hela nyheten »

I samband med införandet av GDPR den 25 Maj 2018 vill vi  informera dig om hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vi värnar om din integritet och skyddar dina personuppgifter. Vi använder dina personuppgifter för att kunna nå dig med senaste nytt och informera om aktuella kampanjer. Läs gärna på vår integritetspolicy här!

Visa hela nyheten »

Vi välkomnar två nya instruktörer till oss!

Karin Haglund
Jag har sedan 1997 hållit kurser i min egen verksamhet Karins Hundservice. Från början var det mest valp- och vardagslydnadskurser men i dagsläget är det nästan bara tävlingsinriktade kurser i bruks och lydnad.
Jag bor strax norr om Göteborg i ett litet hus med mina två golden retrievrar Arn och Grip. Arn är 7 år och är både LCH och SPCH. Vi har deltagit på ett NM och 3 bruks-SM i spår med ett silver som bästa placering. Han är också uppflyttad till elitklass i sök. Men på grund av en skada så får jag lägga söket åt sidan och är glad om vi kan komma till start igen i spåret. Förutom det jagar vi änder och fasaner på höstarna.
Grip är minstingen i familjen och är 2 år. Han är inköpt som jakthund i första hand men hans matte har ju lite svårt att hålla sig från bruks och lydnad så under vintern har vi hunnit bli uppflyttade till klass 2 i lydnad och i skrivande stund är han även uppflyttad till lägre klass i spår.
Tidigare har jag haft 3 st hoffar varav två tävlade aktivt. Den förste, Laser, tävlade i gamla elit lydnad, elit spår, högre sök och gjorde 4 Tjh-mästerskap. Zac, som gick bort i somras, tog två cert i spår och tävlade högre sök. Även han var Tjh och gjorde 2 mästerskap med en 5:e plats som bästa placering.
Jag tror mycket på att lägga riktigt bra grunder och att verkligen lära hunden, att få den att förstå de detaljer de behöver kunna för att få höga betyg på tävling. Hoffarna lärde mig kvalitet i träningen då framför allt Zac inte tyckte lydnadsträning var så roligt någon längre stund. Då var jag tvungen att se till att han verkligen förstod varje uppgift så vi inte behövde traggla och reparera så mycket. När sedan Arn flyttade in så kunde jag utnyttja den kunskapen på honom vilket har gjort att han håller en mycket hög och jämn kvalitet på lydnaden. Han är dock Zacs motsats och är mycket högtempererad, intensiv och har lätt att gå i frustration. Det har å andra sidan utvecklat mig mycket som hundtränare och jag har breddat mina kunskaper om olika hundtyper.
Vill ni läsa mer om mig och hundarna kan ni gå in på min hemsida www.karinshundservice.se

Lina Dahlman
Jag har haft hund sedan jag var 10 år gammal, när familjen bestämde sig för att skaffa en Shetland Sheepdog. Jag blev då introducerad för hundträning och hundsporter av olika slag men fastnade snabbt för agilityn! Jag har tränat och tävlat i agility sedan 2007 med olika hundraser (Bordercollie, Tollare, Japansk Spets, Portugisisk Vattenhund och Schapendoes) men idag tävlar jag bara med mina sheltiesar Jackson och Ess.
Jag och Jackson ska i år springa vårt fjärde raka Agility SM och jag och Ess jobbar mot att ta oss till vårt första! 
Jag är utbildad agilityinstruktör (A1&A2) och har hållt kurser och privatlektioner i agility året runt sedan 2013!

Utbildningar
* Ledarskapsutveckling, steg 1, hos Studiefrämjandet
* Agilityinstruktörsutbildning - A1
* Agilityinstruktörsutbildning - A2

Visa hela nyheten »