N Y H E T E R

Vi välkomnar två nya instruktörer till oss!

Karin Haglund
Jag har sedan 1997 hållit kurser i min egen verksamhet Karins Hundservice. Från början var det mest valp- och vardagslydnadskurser men i dagsläget är det nästan bara tävlingsinriktade kurser i bruks och lydnad.
Jag bor strax norr om Göteborg i ett litet hus med mina två golden retrievrar Arn och Grip. Arn är 7 år och är både LCH och SPCH. Vi har deltagit på ett NM och 3 bruks-SM i spår med ett silver som bästa placering. Han är också uppflyttad till elitklass i sök. Men på grund av en skada så får jag lägga söket åt sidan och är glad om vi kan komma till start igen i spåret. Förutom det jagar vi änder och fasaner på höstarna.
Grip är minstingen i familjen och är 2 år. Han är inköpt som jakthund i första hand men hans matte har ju lite svårt att hålla sig från bruks och lydnad så under vintern har vi hunnit bli uppflyttade till klass 2 i lydnad och i skrivande stund är han även uppflyttad till lägre klass i spår.
Tidigare har jag haft 3 st hoffar varav två tävlade aktivt. Den förste, Laser, tävlade i gamla elit lydnad, elit spår, högre sök och gjorde 4 Tjh-mästerskap. Zac, som gick bort i somras, tog två cert i spår och tävlade högre sök. Även han var Tjh och gjorde 2 mästerskap med en 5:e plats som bästa placering.
Jag tror mycket på att lägga riktigt bra grunder och att verkligen lära hunden, att få den att förstå de detaljer de behöver kunna för att få höga betyg på tävling. Hoffarna lärde mig kvalitet i träningen då framför allt Zac inte tyckte lydnadsträning var så roligt någon längre stund. Då var jag tvungen att se till att han verkligen förstod varje uppgift så vi inte behövde traggla och reparera så mycket. När sedan Arn flyttade in så kunde jag utnyttja den kunskapen på honom vilket har gjort att han håller en mycket hög och jämn kvalitet på lydnaden. Han är dock Zacs motsats och är mycket högtempererad, intensiv och har lätt att gå i frustration. Det har å andra sidan utvecklat mig mycket som hundtränare och jag har breddat mina kunskaper om olika hundtyper.
Vill ni läsa mer om mig och hundarna kan ni gå in på min hemsida www.karinshundservice.se

Lina Dahlman
Jag har haft hund sedan jag var 10 år gammal, när familjen bestämde sig för att skaffa en Shetland Sheepdog. Jag blev då introducerad för hundträning och hundsporter av olika slag men fastnade snabbt för agilityn! Jag har tränat och tävlat i agility sedan 2007 med olika hundraser (Bordercollie, Tollare, Japansk Spets, Portugisisk Vattenhund och Schapendoes) men idag tävlar jag bara med mina sheltiesar Jackson och Ess.
Jag och Jackson ska i år springa vårt fjärde raka Agility SM och jag och Ess jobbar mot att ta oss till vårt första! 
Jag är utbildad agilityinstruktör (A1&A2) och har hållt kurser och privatlektioner i agility året runt sedan 2013!

Utbildningar
* Ledarskapsutveckling, steg 1, hos Studiefrämjandet
* Agilityinstruktörsutbildning - A1
* Agilityinstruktörsutbildning - A2

Visa hela nyheten »

Vi har stor efterfrågan på ringträningskurser och har nu uppdaterat hemsidan med Ringträning steg 1 och Tematräning/ringträning. Passa på att träna inför sommarens utställningar. Först till kvarn gäller.
Varmt välkomna!

Visa hela nyheten »

Hundutbildning på distans
Plugga var och när du vill, studera på distans är det nya sättet att utbilda sig på.
Vill du själv styra över dina studier och inte vara bunden till en ort eller till vissa datum/tider? Då är distansutbildning ett bra alternativ för dig!
Din distansutbildning finns tillgänglig dygnet runt och du kan studera oberoende av var du befinner dig. Du läser utbildningen i vår webbaserade utbildningsplattform där har du personlig kontakt med lärare/handledare .

I takt med att kommunikationsvägar utvecklas har vi på Royal Dog Education känt att det är dags att ta stegen och följa med i utvecklingen. 
Och vi presenterar stolt en rad väl genomarbetade hundutbildningar online.
Bakom våra utbildningar står en rad kompetenta lärare/instruktörer med bred/djup kunskap inom hund.
Vår målsättning är att digitalisera våra populära utbildningar samtidigt som vi behåller samma gedigna kvalite på våra utbildningar och där våra lärare/handledare finns med som stöd under hela utbildningen
Våra instruktöre/lärare har spetskompetens inom de områden de utbildar inom. Och alla instruktörer jobbar heltid med hund och vidareutbildar sig ständigt. De tränar hund praktiskt och flera av dem tävlar på hög nivå. Royal Dog Educations mål är att ständigt utvecklas och att kontinuerligt hålla våra utbildningar väl uppdaterade.
Hitta din utbildning här!

Visa hela nyheten »

Behöver du hjälp med ett hundproblem?

Anna Lindqvist
Beteendeproblematik och coachning/pedagogik är det som ligger mig närmast hjärtat inom hundträning. När jag inte arbetar på Kungliga hundar läser jag till lärare och har stor nytta av att se likheterna i att få en eller flera individer att arbeta mot ett mål. Att det ska kännas enkelt och att ha en nyfikenhet är en attityd jag verkligen gillar och önskar förmedla. Vända på perspektiv för att se möjligheter istället för hinder och öppna nya dörrar/synsätt för dig som håller i kopplet är något av det bästa i mitt jobb. Jag tycker det är särskilt intressant med hundar som ställer krav på oss hundtränare. Separationsångest, hundar som lätt blir frustrerade, med mycket energi och/eller upplevs stökiga är ofta särskilt roligt att fundera kring orsak och mynna ut i en individuell träningsplan. 

Marja Seidemo
Jag har jobbat med hundar och beteendeproblem i många år. Mitt arbete bygger på att hitta orsaken till varför hunden har ändrat sitt beteende men också ge hunden och hundägaren nya förutsättningar, en bättre grund att stå på, boosta relationen och hjälpa till att hitta glädjen igen. Det finna några områden jag brinner lite extra för och där jag under åren som gått samlat på mig mycket erfarenhet:
¤ Reaktiva (utåtagerande) hundar
¤ Slagsmål- och bitproblematik
¤ Hundar i samma hushåll som inte kommer överrens
¤ Separation – och bilåkarångest
¤ Högenergihundar
¤ Omplaceringshundar
¤ Kamp- och Bullhundsraser

Konsultation
Beteendeutredning: 2 500 kr inkl 3 timmar praktisk träning och skriftlig analys och åtgärdsprogram.
Uppföljningstimma/utredning: 550 kr
1 fristående timma : 600 kr
Milersättning med 20 kr/mil kan tillkomma.
Beloppet faktureras och skall vara betalt innan vi träffas.
Välkommen att kontakta oss via mail: hundproblem@kungligahundar.se

Visa hela nyheten »