Sansa dig

Pris:
1 695 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
Start 29/5 Marja S
Antal:
Finns i lager
Sansa Dig! Svårt att hitta bromsen på din hund? Det här är en kurs för högenergihundar som har svårt att sortera bort störning och gärna går upp i varv när föraren vill att hunden ska vara passiv. Vi jobbar aktivt med olika övningar och går även igenom skillnaden mellan hög aktivitetsnivå och stress. Din hund bör ha fyllt 18 månader för att kunna ta till sig kursen på ett bra sätt.
-Övningar där hunden lär sig att det lönar sig att vara passiv och välja bort störning.
-Fokus och koncentration — hur får jag min hund att samarbeta en längre stund?
-Kreativ aktivering
-Vi tränar på brytpunkter/övergångar — stunder mellan situationer, där det inte händer någonting, vilket gör att hunden lätt hetsar upp sig.
-Tempoväxlingar — vi jobbar med att höja och sänka tempot hos hunden, både psykiskt och fysiskt
-Vi tränar på svåra situationer i vardagen där hunden har svårt att behärska sig.
Vardagslydnad innebär att din hund lär sig göra val som ur din synvinkel är rätt val. Det är mycket svårare än man tror. Vissa hundar är jätteduktiga på att utföra moment i t ex tävlingslydnad men de kan trots detta vara hopplösa i vardagen. Hunden ska inte hoppa på besökare, inte stjäla mat från bordet, inte skälla i tid och otid och gärna gå fint i kopplet. Hur lyckas man med det? En bra början är att se till att din hund förstår vad det är som lönar sig, vilka beteenden som ger utdelning i form av bra belöningar. För dig som hundförare gäller det att ta reda på vilka belöningar som uppskattas mest av din hund. Vissa hundar kan varva upp av för gott godis eller för rolig leksak, därför är det viktigt att ta reda på vilken typ av belöning som passar till den situation som ska tränas. Vi jobbar mycket med både aktiva och passiva belöningar. Hela kursen igenom kommer impulskontrollen att löpa som en röd tråd. Detta för att träningen ska bli mer tydlig för hundarna. De ska lära sig ta ansvar och förstå att det lönar sig att välja bort något de vill ha. 

Aktuella starter

Sansa Dig
Kursdatum: 29/5, 5/6, 12/6, 19/6, 26/6 och 3/7
Kurstid: kl 20.00-21.00
Plats: Göteborgs Hundarena Lilla hallen, Åskvädersgatan 1 GÖTEBORG
Instruktör/föreläsare: Marja Seidemo