Tips på föreläsning-"Att lyckas på lydnadstävling"!

 

Svenska mästaren i lydnad 2011, Maria Brandel (fd. Hagström) kommer till Göteborg för att föreläsa om hur hon gör för att lyckas på tävling! Och hon om någon borde veta! (se meritlista nedan).

Vad behövs egentligen för att lyckas riktigt bra när det är dags för tävling? Det handlar mycket om att förbereda sig själv och hunden på bästa sätt genom rätt träning och planering. Många olika faktorer spelar in och att bli medveten om just dessa gör att man förbättrar sina möjligheter att nå upp till sin maximala kapacitet på tävling. Maria kommer prata om fyra viktiga grundstenar: grundträning, detaljer och moment, helhet/kedja och tävlingsträning. Detta föredrag är för alla som tävlar eller är intresserade av att börja tävla.


Maria Brandel är en väldigt framgångsrik hundförare som har tävlat på SM- och landslagsnivå i spår, sök, lydnad och räddning med bland annat 4 SM guld, 4 SM silver och 1 brons som bästa resultat. År 2000 vann hon VM för räddningshundar i Österrike. I år har hon vunnit lydnads-VM i lag och individuellt lydnads-SM. I dagsläget har Maria två working kelpies som hon tävlar med, Ex som främst tävlar vallning och Ylle som är hennes bruks- och lydnadshund. Ylle är fyra år och har hitills fem SM placeringar, , ett guld, två silvermedaljer, en 4:e plats i lydnad, en 6: placering i spår. samt en 3:e placering på nordiska mästerskapen och en 5:e plats på VM i lydnad.

Maria har även skrivit två böcker: "Nosarbete" om spår och uppletande och “Från valp till stjärna" om lydnadsträning.

Var? Göterborgsområdet (exakt plats meddelas senare)
När? Klockan 18 - 21 den 29 september 2011
Hur? Föreläsning, hundar ej tillåtna, vi bjuder på fika!
Pris? 300 kr
Anmälan? www.canis.se/goteborg
Frågor? Kontakta Elsa på elsa@canis.se eller 0736-21 50 74


Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna