Tobias Gustavsson till Kungliga Hundar i Maj!

Vi är glada att välkomna Tobias Gustavsson till Kungliga Hundar i Maj!

Tobias Gustavsson: Arbetar vid forskningsprojektet – Arbetande hundar, SLU på Grimsö Forskningsstation samt vid SWDI - Scandinavian Working Dog Institute. I projektet forskar man på användning, träning och utveckling av olika typer av arbetande hundar. Han har de senaste åren främst arbetat med frågor som rör hundar och stora rovdjur. Bland annat ansvarar han för planering, utbildning och utveckling av de statliga tjänstehundekipagen inom rovdjursförvaltningen i Sverige. Sedan 2011 utbildar han även tjänstehundekipagen i SNO (Norska statens rovdjursförvaltning). Han konsulteras även flitigt inom andra delar av hundtjänsten såsom spår- och specialsökprojekt både i Sverige och i andra länder.

 

Tillsammans med kollegorna Lars Fält, Jessica Åberg och Jens Karlsson gav han 2011 ut boken "Spårhunden och lukterna".

Tobias håller även ett stort antal föreläsningar om hundar och hundars beteende för myndigheter, företag, organisationer och högskolor runt om i Norden varje år. (ex. Viltskadecenter, Direktoratet for naturforvaltning, Statens Naturoppsyn, Stockholms Universitet, Högskolan i Falun, Svenska Jägareförbundet ,Svenska Brukshundklubben, Norska räddningshundar, Svenska Kennelklubben, Norska försvaret, FEDICS Italienska räddningshundorganisationen, Fylkesmannen i Troms, Finnmark, Hedmark och Oppland mfl)

Föreläsning "Den Viktiga Leken"

Helgkurs "Inlärning, lek, stress och aktivitetsnivåer"

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna