Jaktapportering med Elsa och Lena den 17-18/1!

Gå jaktapporteringskurs för författarna till den populära boken ”Apportering till vardag och fest”!
Passa på att gå en riktig lyxkurs för Elsa Blomster och Lena Gunnarsson. Lyx för att den är inomhus på Göteborgs hundarena när vintern rasar som bäst och för att detta är en kurs då BÅDA författarna/instruktörerna för ovanlighetens skull finns på plats.
Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för spaniel och retriever. Kursen riktar sig främst till dig som har retriever eller spaniel och vill lära dig en del av teorin och praktiken bakom jaktträningen.
För att lära våra hundar de färdiga momenten som de ska utföra på working test eller jaktprov så måste vi börja med mindre delar och lära in varje del i momenten för sig och sedan kedja ihop momenten.  Detta kallar vi att lära in grundfärdigheterna.
Kursen kommer ta upp följande moment och dess grundfärdigheter:
-Avlämningar
-Gripande
-Närsök
-Stoppsignal
-Dirigering
-Jaktfot
-Stadga

Det förekommer inga skott under kursen och inga apporteringar på vilt.
Under kursens gång kommer vi att kvalitetssäkra alla moment genom att använda oss av störningar och vi får engagerade och säkra hundar eftersom vi jobbar igenom grunderna ordentligt först.
Eftersom gruppen är liten finns stor möjlighet till att arbeta utifrån individuella behov. Max 6 ekipage per instruktör. Medtag egen lunch. Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden.
Även stående hundar som vill arbeta mer med just apporteringsdelen av jakten är välkomna, men stöt och momenten för de stående hundarna kommer inte att ingå i kursen.
Ingen tidigare erfarenhet av klickerträning behövs, ni får all information ni behöver under kursen. Som kurslitteratur rekommenderas ”Apportering till vardag och fest” som kan köpas på Adlibris.

Du hittar mer om kursen här!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna