Kreativ hundförarutbildning bruksspår edition!

I samarbete med Game on Dog kan vi nu erbjuda en utbildning med inriktning på bruks!
Kreativ hundförarutbildning bruksspår edition. Vi lägger under 8 dagar tid på både spår, uppletande och lydnad. Målet är en säker spårhund med hög motivation för att markera, och ett ekipage med starka lydnadsgrunder, en häftig attityd, snygga detaljer och en helhet som håller genom ett helt tävlingsprogram. Och givetvis att du ska tycka att alltihop är lika kul! Låter det som något ni är beredda att träna emot? Då är det här utbildningen för dig.

Utbildningens innehåll:
Vi ägnar 8dagar/tre tillfällen under 2015 åt:
Kluriga utvecklande spår på olika underlag och med olika övergångar
Olika markeringar
Uthålligt och effektivt uppletande
Brukslydnad

Uppletande
Har du varit med om att din hund bara springer utan nos på? Eller att din hund stannar upp med jämna mellanrum och ”ber om hjälp”? Eller att den hittar ett föremål, får ett annat i nosen och struntar i det den tidigare hittat? Vanliga problem, men hur kommer man tillrätta med dem eller förebygger dem? Vi kommer lägga upp individuella träningsplaner. Oavsett om du vill lära in från början, lösa problem, få ett bra uppletande ännu bättre, hitta glädje, få balans och fokus i arbetet eller få idéer så kommer det här att passa dig. Uppletande handlar inte bara om nosarbete utan också om att snabbt komma in och avlämna föremål vi kommer bygga mycket värde i detta.

Spår
Att våra hundar har en fantastisk nos och att de flesta hundar gillar att spåra är inget nytt. Men i bruksspåret går det inte riktigt alltid som man tänkt! Vi vill under de här helgerna vidareutveckla spårarbetet utifrån den nivå ni är på och förebygga eller lösa eventuella problem. Vi vill att hunden ska kunna spåra på olika underlag och med olika svårigheter i spåret. Vi vill också att hunden ska ha hög motivation att markera alla föremål i spåret, oavsett hur roligt det är att spåra, och oavsett om föremålet ligger i början, mitten eller i slutet. Vi tittar också på rutiner och förberedelser, tänker på hundens stressnivå, och även hastigheten under själva spårarbetet.

Lydnad
Brukslydnaden bjuder på en hel del utmaningar och vi kommer ta tag i alla vi kan hitta! Men vi kommer inte bara jobba med detaljer och moment, utan också med uthållighet. Hur vi får hunden att jobba fint på appellplanen efter ett krävande spår och uppletande? Vi pratar om och provar olika typer av uppvärmning, momentrutiner och triggers. Vi lägger vikt vid störningar, tävlingsträning och kvalitetssäkring. Vi lägger också individuella belöningsplaner. För många är lydnadsdelen ett onödigt måste men NEJ säger vi, det är kul, minst lika kul som specialen och vi är säkra på att du kommer tycka detsamma efter denna utbildning!

Målet med utbildningen
Målet är att du och din hund ska utvecklas, växa, hitta motivation och inspiration, och att du ska få nya tankar och idéer. Och givetvis att ni ska bli säkrare och lyckas ännu bättre på tävling, om detta är ett mål! Eller så kanske målet helt enkelt är att bli klara för tävlingsstart. Vi är noga med att sätta bra mål, både på kort och lång sikt, och utgår givetvis från varje ekipage redan från start.

Under utbildningen berör vi också:
Inlärning, belöningsutveckling och grundträning – att bygga en stadig grund
Att sätta mål, dokumentera och utvärdera – hur får vi träningen att gå framåt hela tiden?
Attityd, engagemang och stressnivå
Hur blir jag en duktig tränare?
Momentinlärning och problemlösning
Stadga, följsamhet och apporteringsövningar
Tävlingsmässiga kedjor och störningsträning
Hur skapar vi bra rutiner för träning och tävling?
Förarfokus och tävlingsträning för föraren
Läs mer om utbildningen här!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna