Vi välkomnar Heidi Penttilä till oss!

Mitt namn är Heidi Penttilä,  jag är 24 år gammal och nyligen utexaminerad från Handelshögskolan i Finland. Jag kommer att jobba några dagar i veckan som agilityinstruktör på Kungliga hundar. Jag flyttade till Göteborg i september i år.

Jag började med agility 2010 med min mellanpudel Tessy (FIN AVA Pinocchio’s Betina) som då redan var 7 år. Hon hade varit sällskapshund för mig men steg snabbt upp i klasserna och som 10-åring blev hon finsk agility champion. Med henne deltog jag i lag-FM (finska mästerskapen) 2012 och 2013. Numera är Tessy pensionerad men jag tränar och tävlar med henne ibland bara för att hon tycker det är så jättekul. 
Min andra hund är en dvärgpudel och heter Vicky (SE AG(HOPP)CH Sinisimpukan Merituuli). I denna lilla hund finns det fart och fläkt. Idag (2014) är Vicky 4 år och hon deltog i finska mästerskapen 2014 och finska landslaguttagningen 2014. Vicky vann västra distrikmästerskapet i Sverige 2014. Hon har fått agilitycertin både i Finland och i Sverige. I maj 2014 deltog vi i WAO (World Agility Open Championships) i Italien med finska laget, det var en mycket givande upplevelse. Nyaste tillskottet i flocken är Rosey (Jumparound A Piece of Action) som är född 2014.  Den här lilla tjejen har stark vilja, bra arbetsmoral och jag hoppas att hon kommer att växa och bli en ny tävlingshund till mig.

Jag har jobbat flera år som lydnads- och agilityinstruktör  i Finland. Jag är van att jobba med förare och hundar i olika nivåer. Som agilityinstruktör tycker jag det viktigaste är att hunden och föraren är ett bra team och har ett bra förhållande, att de litar på varandra när det gäller och när de vill utvecklas.  Annat som jag sätter stor vikt på är en bra grundträning. Jag eftersträvar i agilityn att man jobbar så att man har bra kontaktfält och flytande slalom samt att hunden vet hur hindrena skall utföras på ett snabbt och säkert sätt.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna