Vi lägger ännu mer kompetens till våra utbildningar!

Vi välkomnar Curt Blixt och Åsa Ahlbom till vår Allmäninstruktör-/Hundinstruktörsutbildning. 

Curt Blixt
Curt har deltagit i sök på SM vid tre tillfällen.  
Curts specialintresse är hundars mentalitet. Han är själv mental-beskrivare och domare samt utbildare av desamma. Han har medverkat vid utvecklingen av Svenska Brukshundklubbens Mentaltest (MT) och är en av skaparna av Mentalbeskrivning Hund (MH). De senaste åre har han varit engagerad i framtagandet av en ny mentalbeskrivning som anpassats till alla raser; Svenska Kennelklubbens Beteende- och Personlighetsbeskrivning av Hund (BPH).
Curt anlitas ofta av olika myndigheter och organisationer runt om i landet för föreläsningar och vidareutbildningar inom hundars mentalitet . Curt är även författare till fler böcker Härliga Valptid och Mentalitetsboken.

Åsa Ahlbom
Åsa har varit verksam med utbildning av hundar och hundägare sedan slutet av 1960-talet med kurser och privatlektioner i vardagsfostran för alla raser. Åsa skriver kursmaterial, artiklar,  håller föredrag,utbildar instruktörer och är författare till flera böcker bla  Från valp till vuxen del 1 och 2, Stora boken om att skaffa och leva med hund (skriven tillsammans med Anders Hallgren) och Vilken ras passar dig bäst? (skriven tillsammans med Agneta Geneborg)

Ett viktigt ämne som Åsa sprider information om är raskunskap. Olika hundtyper är framtagna för olika ändamål och skiljer sig i karaktäristiska beteenden och behov. Hundar som beter sig rastypiskt, kan på grund av vår okunskap uppfattas som olydiga och problematiska. Tillsammans med ett par kollegor har Åsa undervisat instruktörer i detta ämne sedan början av 1990-talet.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna