Vi välkomnar Helena Lyckoskog till oss!

Jag heter Helena Lyckoskog och jag har tränat hund sedan barnsben. Jag började intressera mig tidigt för hundens språk, inlärning och hundens beteende. Jag har tre hundar, en weimaraner – Se VCH Indiana Jones (Kingen), en drentsche patrijshond – J Se VCh Nord V­14 Eur V­15 DK V­15 Bookvalleys Nettle (Mira) samt en tax/basset.­ Tazza.
Jag brinner för att lära ut och skapa förståelse för hundens beteenden och behov, har haft kurser sedan 2006.
Då jag inte är instruktör här på Kungliga Hundar så dömer jag en hel del spår, utbildar och meriterar hundar inom viltspår, samt tränar upp eftersöksekipage. Det blir en del jaktprov och utställningar med mina egna hundar.
Jag arbetar även på Agria Djurförsäkring.
Auktoriserad viltspårdomare Eftersöksjägare ­ NVR Utbildar eftersökshundar Föreläsare
Wild Ventarix Kennel

Utbildningar:
Diplomerad Instruktör och hundpsykolog 2005
Studie Hundar i flock 2007­2008
Viltspårinstruktör
Etologi, språk och beteende, fördjupad raskunskap, metodik, inlärningspsykologi, klicker, aktivering.
Hälsovård – massage, stretching, sjukdomar Första Hjälpen för hund
Eftersöksutbildning
Uppfödarutbildning – Kungliga Hundar

Bookvalleys Nettle – Mira är min kollega på jobbet. Hon är tillsammans med mig en godkänd eftersökshund genom Nationella Viltolycksrådet. Hon är även blivande avelstik i vår kennel Wild Venatrix.
Jaktprovsmeriterad (pristagare på fyra av sex starter) Svensk viltspårchampion vid 10 månaders ålder Nordisk Vinnare 2014
Europeisk Vinnare 2015
Dansk Vinnare 2015 Årets Jakthund 2015 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna