Vi välkomnar Karin och Tina till oss!

Vi välkomnar Karin Fischer Kristiansson och Tina Hansson till oss. De kommer bl.a vara tävlingsvärdar på våra träningstävlingar och kommer att ha en uppvisning med de nya lydnadsmomenten på vårt öppna hus den 3/1! Karin kommer även hålla i en del lydnadskurser framöver.

Om Karin:
Jag är väldigt intresserad av processen från inlärning av detaljer till färdigt moment och hur vi kan få det att hålla på tävling. Jag har hållit kurser i tävlingslydnad i flera år. Jag har tävlat i 5 Lydnads SM och kommit till final vid varje tillfälle, med två femteplaceringar som bästa resultat. Jag har idag två tävlingshundar och en hovdam till dem: Vallhunden Qlura, bordercollie som är 8 år. Vi har tävlat lydnad och vallning tillsammans. Qlura har tagit mig på SM-äventyr samt gett mig möjligheten att få representera Sverige vid NM och VM vid 4 tillfällen, vi var uttagna vid ytterligare 2, men fick då förhinder. Vallhunden Chapman, ”Chap”, bordercollie, som blir 1 år i december och är startklar för Startklass i lydnad. Tanken är att han ska bli även vallhund. Hovdamen ”Kitty”, Tanspots Brentanos Bhettie-Beluga, lancashire heeler, åker med på de flesta upptåg och sköter sin uppgift som hovdam, sparringpartner och störningsobjekt med den äran.

Om Tina:
Tina Hansson heter jag och har hållit på med hundar sedan tidigt 80-tal. Är tävlingsmänniska, har alltid tävlat med mina hundar. Brinner för lydnadslydnaden och tävlar nu med min 4 åriga Golden retreiver Little Mhors NeMo på hög nivå.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna