Vi välkomnar Julia Torstensson till oss!

Julia är utbildad hundtränare, hundinstruktör, hunddagisföreståndare och hundproblemsutredare hos Sommenbygdens folkhögskola. 

För Julia handlar hundträning om belöningsbaserad inlärning hos både hund och människa. Hon ser varje ekipage som unikt och ger dem rätt förutsättningar för att ha roligt och utvecklas. Som instruktör motiveras hon av att se hur individuell feedback och små justeringar ger snabba resultat. 

Hundrasers ursprung och vilken arbetsuppgift de är avlade för intresserar henne extra mycket. När hundar aktiveras och belönas utifrån rasspecifika och individuella behov ökar livskvalitén för både hundägare och hund, säger Julia. 

Idag har Julia en jaktavlad golden retriever, Buddha, som omplacerades till henne vid 1 års ålder. Dom har byggt upp en tillitsfull relation och ett bra samarbete som hela tiden är under utveckling. Julia planerar att utöka flocken med en till apporterande fågelhund. 

På fritiden ägnar hon sin tid till jaktapportering, viltspår, bikejoring och nosework. Julia och en vän leder och ansvarar för en studiecirkel i jaktapportering i samarbete med Studiefrämjandet. Julia har jägarexamen och spenderar gärna tid både i skogen och på skjutbanan. Hennes målsättning är att i framtiden skjuta över egen hund på fågeljakt.

Utbildning:
Diplomerad hundtränare
Diplomerad hundinstruktör
Diplomerad hunddagisföreståndare 
Diplomerad hundproblemsutredare (hundpsykolog)
Genomförd cirkelledarutbildning Arbetarnas Bildningsförbund (ABF)
Jägarexamen
Pågående utbildning i eftersök hos Jägareförbundet

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna