Vi välkomnar Maria Hamar till oss!

Maria Hamar - Presentation
Jag brukar säga att jag är född med mitt hundintresse.
Från mina tidigaste år i livet toppade ordet ”Hund” önskelistan, år efter år. Det var dock ingen hund i mina paket; det var hundböcker.. Det skulle dröja 17 år innan jag fick min första egna hund, och gissa om hon var efterlängtad! Vid det laget hade jag dessutom hunnit läsa mig igenom en hel del böcker – vilket jag är väldigt tacksam för idag.
 
Det var alltså år 1997 hunderiet började på allvar för min del. Min lilla goldenfröken Ronya och jag skulle ju prova ALLT som jag hittills bara hade läst om! Året därpå fångades mitt brinnande intresse upp av brukshundklubben vi gick på – och jag erbjöds en instruktörsutbildning. Det blev startskottet på mina hundutbildningar, och efter det har det bara rullat på. Genom åren har det blivit en stor mängd utbildningar av olika slag – och sökandet efter ny kunskap och utveckling är för min del ständigt pågående.
 
Att få sprida kunskap, inspiration och välmående i hundvärlden är något jag verkligen brinner för! Eftersom kropp och knopp hänger ihop så jobbar jag både med hundens fysiska och psykiska hälsa, och har ett helheltstänk i allt jag gör. Jag har även sett till att få en bredd i mina utbildningar och erfarenheter – från exempelvis utbildningar inom friskvård, till diplomerad hundpsykolog.
 
Något av det mest intressanta och utvecklande jag har gjort genom åren är att hålla föreläsningar/ kurser/ läger/ vidareutbildningar med temat Hundspråk! Att få vara med om hur kommunikationen mellan hundar och dess ägare ökar när de tvåbenta bit för bit förstår vad deras hundar menar – det är för mig helt fantastiskt!
Det är även en av de delar som jag är mest stolt över att ha arbetat fram själv, då jag har upplevt hur svårt det var att hitta utbildningsmöjligheter i just detta område – och jag anser att det är otroligt viktigt att denna kunskap sprids.
 
En annan del som jag finner otroligt givande är när möjligheten att hjälpa ett enskilt ekipage ges. När en hund och dess ägare har hamnat i en situation de inte reder ut själva, söker hjälp, och man gemensamt sätter upp en målbild som man steg för steg tar sig till – den resan tycker jag är helt otrolig!
En tanke som jag har tagit fasta på är att alla beteenden har en orsak. Detta är något jag alltid har med mig, och tycker är en viktig grundsten till att förstå varför en individ gör som den gör – och hur man därifrån kan hitta en lösning.
 
Vidare är det för min del både en förutsättning och en självklarhet att enbart använda positiva metoder. Detta är något som alltid genomsyrar mina kurser, föreläsningar och läger. Det ska vara kul både att ha, och att vá hund!
 
Även att man får mer av det man fokuserar på är för mig ytterst viktigt att ha med sig. Fokusera på det positiva – och få mer av detta, både som två- och fyrbent!
 
Egna hundar har det blivit en del genom åren.
I nuläget har jag en jaktlabrador som heter Brumma och är född -14, samt Golden Retrivern Lykke, född -20. Brummas stora passion i livet är specialsök, och Lykkes favoritsyssla är att träna rallylydnad och att bada gyttjebad.
I familjen finns även två grabbar (dvs människobarn) – Colin och Melvin. Vi har även två katter som bor hos oss (eller – vi bor hos dem..). Vi har även ganska nyligen skaffat ett gäng hönor som förgyller vår vardag – både med ägg och belöningsbaserad träning!
 
 
Hundrelaterade utbildningar (ett urval)                                                                                                                                                                                            Instruktörsutbildning SBK                                                                                                                                                    
Allmänlydnadsinstruktör SBK                                                                                                                                             
Valpinstruktör SBK                                                                                                                                                                                      
Lärling friskvård och rehab för hund, Aktiv Hund                                                                                    
Friskvård för hund, Aktiv Hund                                                                                                                                          
Friskvård för aktiva/ arbetande hundar, Aktiv Hund                                                        
Massage och stretching, Aktiv Hund                                                                                                                                
Sökutbildning Personssök, SSHG                                                                                                                  
Sökutbildning Räddningssök, SSHG                                                                                                                                  
Brukslydnad, Monika Schneider Klassén, SBK                                              
Agilityinstruktör SBK                                                                                                                                                             
Hundinstruktör Påbyggnad, Hundskolan Skövde                                                                                    
Fördjupad Raskunskap, Hundskolan Skövde                                                                                             
Klickerspecial, Hundskolan Skövde                                                                                                              
Diplomerad Hundpsykolog, Hundskolan Skövde                                                                                     
Hoppteknik, Eva Bertilsson                                                                                                                            
Analysvektyget ”Vem är hunden”, Ingela Dahlstedt                                                         
Hund i rörelse, Annika Falkenberg                                                                                                               
Från belöning till belöning, Eva Bertilsson                                                                                                
Kreativ Hundförarutbildning, Game On Puppy                                                                  
Harmoniska Möten, Eva Bertilsson                                                                                                             
Rörelseanalys Hund, Annika Falkenberg                                                                                                    
Specialsöksutbildning, Swedog                                                                                                                                          
Certifiering Specialsök Vägglöss, DogPoint

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna