Emelie Merenius

Jag har hållt på med hundar i stort sett hela mitt liv. Pappa är bruks- och lydnadsdomare och mamma har hållt kurser i många år, så det blev bara att jag också halkade in på den banan.
Jag har hållt hundkurser sedan 1996, startade Vinna Hundcenter 2006 och jobbar nu heltid med att utbilda hundägare och deras hundar.
För att utöka min kunskap ytterligare har jag studerat på deltid till specialiserad hundpsykolog på Hundens Hus och våren 2009 tog jag min examen där.

2004 tog jag även emot Rotaryklubbens pris för "Positiv Förebild" i Alingsås.
Jag älskar att tävla och träna med hundarna. Gillar det band det skapar mellan mig och hundarna och att våra kunskaper sätts på prov på tävlingar. Bland mina meriter med hundarna hittar man en rad olika placeringar på SM, både i lag och individuellt. De främsta placeringarna på SM individuellt har varit en silvermedalj med schäfern Issa och en bronsmedalj med sheltien Mingo. Jag åkte även över till USA och tävlade på en inbjudningstävling där i december 2008. Där placerade jag mig på 7:e plats med sheltien Zazzi och 8:e plats med aussien Vinna. Jag har tränat upp en hund till Svensk Lydnadschampion, tre hundar till Svensk Agilitychampion, två hundar till Svensk Agility(hopp)champion. Schäfern Issa som jag tävlade med blev Sveriges första schäfer att lyckas ta ett "hoppchampionat". Och jag tror att hon fortfarande är den enda schäfern som har lyckats med detta.
Nu har jag fyra hundar: två sheltietikar (Zazzi & Mira) och två aussietikar (Vinna & Elit).
SAgCh SAg(hopp)Ch Woodmist My True Lily, "Zazzi"
Zazzi är agilitychampion och agility(hopp)champion.
Hon har tävlat i klass III, i både agilityklass och hoppklass men är nu pensionerad. Zazzi och jag blev uttagna att representera Sverige vid AKC Agility Invitationals i Long Beach, Kalifornien i december 2008. Där gick hon, som bästa smallsheltie, vidare till finalen och vi placerade oss på en hedrande 7:e plats totalt.
Starbelle Morning Milk, "Mira"
Mira tävlar i klass III, i både agilityklass och hoppklass, men är nu pensionerad på halvtid.
SEVCH Kreivi's Pirate Grace O'Malley STDs, "Vinna"
Vinna är min första aussie. Hon har ett 1:a pris i lydnadsklass III och var uppflyttad till elitklass fyra månader efter sin 2-årsdag. Med Vinna tävlar jag även i agility, där vi är uppflyttade till klass 3 i både agilityklass och hoppklass och innehar ett cert. Vinna och jag blev uttagna att representera Sverige vid AKC Agility Invitationals i Long Beach, Kalifornien i december 2008. Där gick hon, som bästa aussie (i aussiens hemland!), vidare till finalen och vi placerade oss på en hedrande 8:e plats totalt. Vi har även debuterat i appell spår och blev på vår första tävling där uppflyttad till lägre klass, men har inte startat lägre klass än pga bortlottningar och det faktum att Vinna har haft två valpkullar (mitt under tävlingssäsongerna).  Vinna är även vilspårchampion och är uppflyttad till open sheep på ASCAs valltävlingar.
MiVinna's Berowin, "Elit"
Australian Shepherdtik född: 2011-02-26
Elit är Vinnas dotter, född i min kennels andra kull. Med henne är det tänkt att jag bla ska köra agility, spår, vallning, lydnad, lite utställning och kanske även att det blir lite rapport och viltspår. Vi får se vad framtiden har i åtanke för oss. Jag kommer att ansvara för instruktörsutbildningarna på Kungliga Hundar samt hålla i en del agilitykurser främst under vinter halvåret.

Kontakt:emelie@kungligahundar.se

Utbildningar

1997: Agilityinstruktörsutbildning för Ingvar Dahlberg
1998: SBK:s handledarutbildning
2001: Agilitytävlingsledarutbildning för Jenny Warhammar
2002: Agilitykurs för Petter Nordlien
2002: Agilitykurs för Iréne Stjärnås
2005: Eva Bodfäldts workshop för instruktörer
2005-2006. Massage- och friskvårdsinstruktör
Oktober 2005-augusti 2006. Problemhundskonsult
Augusti-september 2006: Kantarellsöksinstruktör
2006. Chicken Camp introduktion hos House of Learning
Mars 2007: tvådagars seminarium för Runar Naess
2006-2007: Klickerinstruktör
2006-2007: Assistanshundsinstruktör
Augusti 2007: Viltspårintro
September 2007: ID- & personspårintro
September 2007: Rallylydnadsinstruktör
Oktober 2007: Spel och lekar
Oktober 2007: Tävlingslydnadshelg för Fanny Gott
December 2007: Genetik
December 2007: Clicker Challenge
December 2007: Freestyleintro
Maj 2008: Agilitykurs för Åsa Söderman
Juni 2008: Sökintro
December 2008: Specialsöksintro på Hundcampus
Maj 2009: Tog examen specialiserad hundpsykolog
2009: Vallträning för Carin Thörnell
2010: Vallträning för Iréne Stjärnås
Maj 2011: Privatlektioner i tävlingslydnad för Mona Kjernholm