Hundproblem

Beteendeproblem hos hund

Anledningarna till varför en hund får beteendeproblem kan vara många. Det är sällan bara en faktor som spelar roll. Alla hundar kan utveckla beteendeproblem och när du som hundägare känner att du inte förstår varför din hund gör som den gör, du har prövat dig fram med många olika tekniker men hundens beteende eskalerar - då finns vi här för att hjälpa dig och din hund. 

När det gäller beteendeproblem tittar vi först på vad som ligger bakom hundens beteende. Varför väljer väljer hunden att göra som den gör och vad är orsaken till det? Det här är en form av detektivarbete som sker tillsammans med kunden. Med det som grund sätter vi sedan ihop en analys och ett träningsprogram.

Vi bygger vårt arbete på vissa grunder: hundens möjligheter att göra egna val och påverka sin situation, hundens vilja att utföra passande uppgifter samt få utlopp för de behov just den hundtypen och individen har. För oss är det av viktigt att träningen fungerar både kort-och långsiktigt för både hund och ägare.

Vi har båda många års erfarenhet av att arbeta med beteendeproblem och oönskade beteenden hos en mängd olika typer av hundar.
Vi har gemensamt tagit fram, och är huvudlärare på, distansutbildningen Beteendeutredare hos Royal Dog Education och Marja är huvudlärare/ansvarig för Hunddagisutbildningen.
Vi håller regelbundet föreläsningar och heldagar på Kungliga Hundar.
Ett annat gemensamt projekt är filialen Beteendeutredarna som består av en hemsida med bland annat artiklar på ämnet beteendeproblem samt en Facebooksida/Instagram som fungerar som distributör av hundrelaterad kunskap, inspiration samt berättelser om möten med kunder.
Vi har även uppdrag som föreläsare hos olika rasklubbar och föreningar.

Vanliga beteendeproblem
De hundar vi träffar kan ha många olika beteendeproblem. Det är inte ovanligt att en rädd hund t ex utvecklar fler rädslor eller att en hund med hundmötesproblem börjar göra utfall mot annat. Genom åren har vi utvecklat specialområden som vi brinner för och där vi har extra mycket kunskap.

Anna Lindquist: 
Hundmötesproblem
Separationsångest
Högenergihundar
Stressrelaterade beteenden
Oönskade beteenden
Frivillig hanteringsträning
Rädda hundar

Marja Seidemo:
Hundmötesproblem
Ångest och stereotypa beteenden/CD
PTSD
Slagsmål- och bitproblematik
Högenergihundar
Rescue- och omplaceringshund
Rädslor (ljud, människor, andra djur, miljöer)
Frivillig hantering

Hur går en beteendeutredning till?
Du tar kontakt med oss via mail, hundproblem@kungligahundar.se och bifogar en beskrivning av din hund och omfattningen av hundens beteendeproblematik. Utifrån detta bokar vi en konsultation, antingen via hembesök eller neutral plats som Göteborgs Hundarena. Under mötet berättar du om hur du upplever situationen men vi tittar också på hur hunden rör sig och vi går igenom en del praktiska övningar.
I utredningen ingår 3 timmar, det första träffen brukar ta ca 2 timmar, lite beroende på typ av problematik, resterande tid kan sedan användas till uppföljning. Den skriftliga analysen + åtgärdsprogram skickas till dig på e-post efter att vi setts.
Bokning sker endast via mail.
Telefonkontakt sker via telefonkonsultation (se nedan).
OBS! Det är oftast väntetid på upp till en månad, så var gärna ute i god tid.

Prislista
Beteendeutredning: 2 500 kr, inkl 3 timmar praktisk träning, skriftlig analys och åtgärdsprogram.
Veterinärrapport: 400 kr, sammanfattning till veterinär i de fall där beteendemodifierande läkemedel är aktuellt. Om vi ska närvara vid veterinärbesök gäller pris för fristående timma.
1 fristående timme: 600 kr, ingen dokumentation ingår.
Milersättning (från hemmet): 25 kr/mil, 35 kr/mil på resor över en timma. 
Göteborgstillägg: 70 kr 
Telefonkonsultation: 200 kr/ 20 min, 300 kr/30 min. Beloppet skall vara betalt innan samtalet påbörjas.
Onlinekonsultation: sker via Skype/Zoom/Facebook. Du bokar tid och mailar videoklipp som vi tittar på innan konsultationen, 1000 kr/timme.

Alla priser inklusive moms. Beloppet faktureras och skall vara betalt innan vi träffas.
Bokning sker endast via mail: hundproblem@kungligahundar.se

Varmt välkommen att höra av dig!