Erika Ljungberg

DSC00574 DSC00574

Erika har flera års högskolestudier inom pedagogik, lärstudier och specialpedagogik och har arbetat med lärande och utveckling hela sitt yrkesliv. Det roligaste med instruktörsyrket är att se relationen mellan hund och människa utvecklas och att få vara delaktig i den processen tycker Erika.

För henne handlar hundträning om kommunikation och glädje, att ha kul tillsammans och att utvecklas som team. De grenar som ligger henne varmast om hjärtat är nosarbete som nosework, specialsök, spår samt rallylydnad. Själv tränar och tävlar hon tillsammans med Thabbie som är en rhodesian ridgeback, i lydnad, rallylydnad, nosework, specialsök och viltspår. Att utvecklas som instruktör och prova på saker utanför sin comfortzone är viktigt tycker Erika och det bästa är att lärandet pågår hela livet.
Erikas förra ridgeback var både viltspårschampion och rallylydnadsmästre. Och ridgebacken Thabbi som hon delar liver med nu är viltspårschampion, tävlar NW3 (nosework klass 3) och har placerat sig 5:a på SM i Nosework.  
Erika är även aukt. tävlingsledare i nosework, aukt. rallylydnadsskrivare och utbildar sig till aukt. provledare i specialsök.

Erika lyckades placera sig allra högst på prispallen på SM i Nosework 2022 och kan alltså lägge en SM-vinst till sin meritlista.

Utbildning:
Diplomerad noseworkinstruktör 
Diplomerad specialsökinstruktör
Diplomerad rallylydnadsinstruktör