Erika Ljungberg

DSC00574 DSC00574

Erika har flera års högskolestudier inom pedagogik och specialpedagogik och har arbetat med lärande och utveckling hela sitt yrkesliv. Det roligaste med instruktörsyrket är att se relationen mellan hund och människa utvecklas och att få vara delaktig i den processen tycker Erika.

För henne handlar hundträning om kommunikation och glädje, att ha kul tillsammans och att utvecklas som team. De grenar som ligger henne varmast om hjärtat är nosarbete som nosework, specialsök och spår. Att utvecklas som instruktör och prova på saker utanför sin comfortzone är viktigt tycker Erika och det bästa är att lärandet pågår hela livet.
Erikas förra ridgeback Kirah var både viltspårschampion och rallylydnadsmästare. Ridgebacken Thabbie som hon delar livet med nu är viltspårschampion, uppflyttad till rallylydnad avancerad klass, tävlar i nosework klass 3 (NW3), placerad 5:a på SM i Nosework 2020 och SM vinnare Nosework 2022. 2021 flyttade även mallevalpen Qaxa in och de tränar bl.a. specialsök, spår och lydnad tillsammans.
 
Erika är certifierad noseworkinstruktör, doftprovsdomare och aukt. tävlingsledare nosework, cert. SBK specialsökinstruktör och SBK provledare specialsök, cert. SBK rallylydnadsinstruktör och rallylydnadsskrivare. 

Utbildning:
Diplomerad noseworkinstruktör 
Diplomerad specialsökinstruktör
Diplomerad rallylydnadsinstruktör