Karin Haglund

Jag har sedan 1997 hållit kurser i min egen verksamhet Karins Hundservice. Från början var det mest valp- och vardagslydnadskurser men i dagsläget är det nästan bara tävlingsinriktade kurser i bruks och lydnad.
Jag bor strax norr om Göteborg i ett litet hus med mina två golden retrievrar Arn och Grip. Arn är 7 år och är både LCH och SPCH. Vi har deltagit på ett NM och 3 bruks-SM i spår med ett silver som bästa placering. Han är också uppflyttad till elitklass i sök. Men på grund av en skada så får jag lägga söket åt sidan och är glad om vi kan komma till start igen i spåret. Förutom det jagar vi änder och fasaner på höstarna.
Grip är minstingen i familjen och är 2 år. Han är inköpt som jakthund i första hand men hans matte har ju lite svårt att hålla sig från bruks och lydnad så under vintern har vi hunnit bli uppflyttade till klass 2 i lydnad och i skrivande stund är han även uppflyttad till lägre klass i spår.
Tidigare har jag haft 3 st hoffar varav två tävlade aktivt. Den förste, Laser, tävlade i gamla elit lydnad, elit spår, högre sök och gjorde 4 Tjh-mästerskap. Zac, som gick bort i somras, tog två cert i spår och tävlade högre sök. Även han var Tjh och gjorde 2 mästerskap med en 5:e plats som bästa placering.

Jag tror mycket på att lägga riktigt bra grunder och att verkligen lära hunden, att få den att förstå de detaljer de behöver kunna för att få höga betyg på tävling. Hoffarna lärde mig kvalitet i träningen då framför allt Zac inte tyckte lydnadsträning var så roligt någon längre stund. Då var jag tvungen att se till att han verkligen förstod varje uppgift så vi inte behövde traggla och reparera så mycket. När sedan Arn flyttade in så kunde jag utnyttja den kunskapen på honom vilket har gjort att han håller en mycket hög och jämn kvalitet på lydnaden. Han är dock Zacs motsats och är mycket högtempererad, intensiv och har lätt att gå i frustration. Det har å andra sidan utvecklat mig mycket som hundtränare och jag har breddat mina kunskaper om olika hundtyper.
Vill ni läsa mer om mig och hundarna kan ni gå in på min hemsida www.karinshundservice.se