Marina Johansson

Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör och klickerinstruktör genom Royal Dog Education och håller kurser inom dessa områden på Kungliga Hundar
Inom kort så tar jag min fil.kand. examen i Socialpsykologi på Skövde högskola.
Gillar att lära mig nytt och vill hålla mig uppdaterad inom hundträning, inlärning och etologi. Därför så vidareutbildar jag min i nuläget till beteendeutredare/hundpsykolog, vilket ligger helt i linje med vad jag brinner för, nämligen relationen mellan hund och ägare. Det ska vara kul att leva med och träna sin hund! Mitt mål är att lyckas skapa förståelse mellan ägare och hund och hitta nyckeln till motivation och viljan i varje individs tränings­/vardagsglädje. Jag har tidigare erfarenhet av att rehabilitera hundar som kommit att fara illa och alla framsteg man gör med dessa hundar är något som ligger mig varmt om hjärtat.
Min första hund var en Engelsk cocker spaniel tik ”Olivia” född­99 som var min läromästare och försökskanin. Tillsammans så testade vi viltspår, lydnad och agility med stor entusiasm! Jag har även haft Shih tzu'er tidigare som jag ställde ut flitigt. Idag bor jag med två Afghanhundar, ”SUCH Khaos Kuranda” Smilla 12 år och ”Rydbergs Believe it or not” Haley 7 år. Jag har även två Cornish Rex katter som ställs ut. Både mina hundar och katter tränar jag med hjälp av klickerträning vilket är jätteskoj och mina rasval har gjort mig van att träna svårmotiverade hundar och katter.
Haley och jag har gått ett antal kurser i Rallylydnad och Freestyle men vi tävlar inte utan vi har bara vardagsskoj ihop vilket är nog så viktigt!

Kontakt:
marina@kungligahundar.se

Utbildning
Diplomerad Hundinstruktör ­ Etologi
­ Inlärningspsykologi
­ Klickerträning
­ Belöningssystem
­ Hundens utvecklingsstadier ­ Hundens behov och skötsel ­ Hunden och lagen
­ Raskunskap
­ Aktivering
­ Stress
­ Passivitet

Diplomerad Klickerinstruktör ­ Klickerträningens historia
­ Inlärningsprinciper
­ Shaping, targeting, lockning
­ Beteendekedjor
­ Pedagogik
­ Signalkontroll
­ Träningsplan och träningsdagbok