Den viktiga leken-föreläsning

Den viktiga leken!
Leken kan vara ett effektivt redskap i träningen och den är minst lika viktig i relationsskapandet mellan dig och din hund. En förutsättning är förstås att hunden faktiskt uppfattar leken som just lek. I lekarna berättar hunden massor om sig själv. Den visar vad den tycker om och vad den inte tycker om. Den visar tecken på hur den uppfattar relationen med dig och vad den tycker om platsen ni befinner er på och leksaken ni leker med. I lekarna har du som hundförare möjlighet att påverka viktiga faktorer som kan hjälpa dig både i träningen och i vardagen. Under det här föredraget tar vi bland annat upp följande frågor:
Hur kan jag påverka hundens förväntan och arousalnivå med hjälp av lekar? Hur påverkas relationen av lekarna? Är det farligt att låta hunden vinna kamplekar? Hur ser jag att hunden tycker leken är rolig? Varför leker egentligen hundar? Är lek mellan två hundar samma sak som lek mellan människa och hund? Hur kan jag utveckla leken med min hund? Hur kan jag använda lekar för att bli duktig på att läsa och förstå hundar? Hur kan jag öka intensiteten utan att det påverkar fokus och koncentration? Hur lär jag hunden att växla mellan hög och låg intensitet?

 


Den viktiga leken-föreläsning med Tobias Gustavsson
Plats: Göteborgs Hundarena, Åskvädersgatan 1 GÖTEBORG
Datum och tid: 17/5 kl 18.00
Instruktör/föreläsare: Tobias Gustavsson SWDI www.swdi.se
Anmälan och övrig information: Föreläsningen kostar 250kr och anmälan görs antingen via mail kurs@kungligahundar.se eller via telefon 0703-738388. Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller.
Hjärtligt välkomna!
Fullbokad!!