Eva Bodfäldt

Eva Bodfäldt – hundkonsult, föreläsare och författare

Hon är en av Sveriges mest kända instruktörer, föreläsare och författare: Eva Bodfäldt, hundkonsult med inriktning mot inlärningspsykologi och samspelet hund-människa. Under närmare 30 års verksamhet har hon utbildat hundägare på alla nivåer. Närmare 9 000 har det hittills blivit – från förstagångshundägare till erfarna tävlingsförare och dem vars hundar har speciella inriktningar eller problem.

 

Som instruktör och tränare arbetar hon för att uppmärksamma och belöna rätt beteenden hos hunden hellre än att åtgärda felbeteenden genom förbud och korrigeringar. Positiv förstärkning – och att varje hund är en individ – är två grundstenar i hennes träningsfilosofi.

Kurserna vid Eva Bodfäldt Education äger rum i Västberga i Stockholm. Eva håller även utbildningar och föredrag för klubbar och föreningar runt om i Sverige och i Norden. Bland dem som anlitat henne de senaste åren finns SBK, Hunden i varda'n i Emmaboda, Hundens hus, Dala Hundservice, Hundar i Kålltorp med flera. Eva vidareutbildar även instruktörer, bland annat inom SBK.

 

2001 samlade Eva Bodfäldt sina kunskaper och erfarenheter i boken Kontaktkontraktet – en bok om människans samspel med hunden. 2008 kom Kontaktkontraktet ut i en ny, helt omarbetad upplaga. Kontaktkontraktet har hittills sålts i mer än 30 000 exemplar och översatts till tre språk.

För egen del har Eva under årens lopp tränat och tävlat i bruks, lydnad och jakt. Bland meriterna finns tre lydnadschampionat, ett brukschampionat i spår och två SM-deltaganden i lydnad. Hon har även tävlat i elitklass i sök och elitklass i jakt med retriever samt utbildat en av sina hundar till räddningshund. 

Just nu kretsar mycket av Evas liv kring labradoren Zakk, som trots sin blygsamma ålder redan visat talanger på jaktprov. Målet är att han ska bli dubbelchampion i jakt och bruksspår. Att Eva och Zakk ska göra en insats på en och annan praktisk jakt finns också med i planerna.

 

Namn: Eva Bodfäldt

Bor: Sundbyberg

Yrke: Hundkonsult med utbildning från Anders Hallgren på Stora Sofielunds Hundskola samt ett flertal vidareutbildningar, bl a hos Bob Bailey, föreläsare och författare.

Tränar: Jakt och bruksspår

Styrka: Fantasi, inlevelseförmåga och att tänka tvärtom

Gillar inte: Pekpinnar

Eva om jobbet som hundkonsult: Att kunna förmedla kunskaper och verktyg för träningen som får hundägaren – och hunden – att lyckas och se dem växa är en otrolig kick!