Omplacerings hund/adopterad hund

Har du adopterat en vuxen hund? Tagit en omplacering? Har du fått äran att ge en vuxen hund en andra chans? Eller kanske är det rent av första chansen hunden får, efter en dålig start i livet? Vare sig ni känner till hundens bakgrund eller inte; detta är kursen för dig.

Att byta hem är stressande för de flesta hundar, vare sig hunden har farit illa innan eller ej. Det finns också mycket annat att tänka på ihop med sina nya familjemedlem. Vi börjar därför med ett teoripass där vi pratar om just stress hos hunden, vad man kan tänka på med sin omplacering, hur man tränar självförtroende och stärker känslan för den nya flocken. Hur är man ett tydligt stöd för hunden, med lagom mycket regler att följa samtidigt som man ger den utrymme att utvecklas och ta egna initiativ? Vi pratar också om hundträning över lag samt hur man gör sig själv till en resurs för hunden och en positiv ledare värd att följa.

Under praktiktillfällena tränar vi grundlydnad i form av kontakt, koppel, inkallning m.m. och fokuserar på att utveckla ekipagen till det team de förhoppningsvis skall vara i lång tid fram över. Vi testar på lite aktiveringsövningar i syfte att stärka hundarnas självförtroenden och framför allt vill vi visa hur roligt det är att träna hund!

Välkommen!

Aktuella kurser!

Omplaceringshund/adopterad hund
Plats: Göteborgs Hundarena, Lilla hallen Åskvädersgatan 1 GÖTEBORG
Kursdatum: 14/1, 21/1, 28/1, 4/2, 11/2 och 18/2.
Kurstid: 17.30-18.30
Instruktör/föreläsare: Marina Johansson
Övrig information:
Kurskostnaden är 1695 kr och kursanmälan är bindande.
Har ni frågor angående kursen kontakta vår kursansvarige Marina Johansson på telefon 0703-738388, vardagar kl. 10:00-17:00 (ej sms-funktion) eller via mail kurs@kungligahundar.se
Hjärtligt välkomna!
Fullbokad!