Den rädda eller osäkra hunden som vill fly eller illa fäkta........

Vad är en rädsla? Vad sker rent fysiskt och mentalt när en hund blir rädd och vad har rädslor, aggression för funktion? Vad är det för orsak bakom de flesta rädslorna hos våra hundar och varför är det så?

Hur kan man som hundägare göra för att förebygga rädslor eller hur skall man hjälpa den redan rädda hunden? Kan man öka sin hunds självförtroende och hur gör man då? Kan man själv som ägare vara en bidragande orsak till att hunden är rädd?

 

Tanken med föreläsningen är att ge hundägaren en ökad kunskap om hur den osäkra hunden fungerar för att de skall kunna hjälpa sina hundar att kunna hjälpa sig själva.

Vi går igenom flera olika metoder och handfasta tips. Hur skall man agera i den akuta situationen? Skillnader på den generella rädslan jämfört med den specifika rädslan, vad har detta för betydelse i hanteringen av att hjälpa den rädda hunden.

 

Den rädda eller osäkra hunden som vill fly eller illa fäkta....

Plats: Göteborgs Hundarena Tagenevägen 34 42537 HISINGS KÄRRA

Kurstid/Kursdatum: 21/9 kl 18.00-21.00

Instruktör/föreläsare: Jenny Marek

Anmälan och övrig information:

För anmälan eller frågor angående kursen kontakta vår kursansvarige Johanna Käsper på mail kurs@kungligahundar.se eller via telefon 0703-738388. Kostnaden för föreläsningen är 300kr och betalas in på BG-nummer 319-4719. Glöm ej att ange ert för- och efternamn samt vilken kurs ni ska gå på er inbetalning. Kursanmälan är bindande.

Hjärtligt välkomna!
10 platser kvar!