N Y H E T E R

Lisette älskar att träna djur och speciellt hund. Hon gillar att nörda ner sig i vardagslydnaden då det är sån viktig del i hundträningen att hon väljer att kalla det för livskvalité.
Just nu är det mycket jaktapportering på schemat med hennes två jaktgolden som är födda -17 och -20. Det tränas även en del viltspår, lydnad och agility. Lisette har också en häst som hon själv tycker är mer som en hund. Med sin häst tränar hon belöningsbaserat, frihetsdressyr och trick. 
Lisette försöker alltid att träna så positiv det går. Hon vill förebygga så mycket som möjligt och hjälpa hunden att lyckas. Hon vill att hunden ska vilja vara med henne och att hunden väljer henne i alla lägen. Bra belöningar och en tydlig målbild är något hon tycker är viktigt. 
Lisette älskar att hjälpa människor i deras relation med sin hund. Så detta är verkligen ett jobb Lisette brinner för.
Lisette har tävlat i Workingtest, agility och lydnad. Hon har även ägt och drivit hunddagis i flera år. 

Visa hela nyheten »

Vi söker hundinstruktörer för uppdrag på vissa eftermiddagar/kvällar och eventuellt helger. Du är utbildad hundinstruktör, gärna med påbyggnadsutbildningar. Du har ett brinnande intresse för hundar, hundars beteende och behov alternativt hundsporter. I det fall du håller kurs i hundsporter innehar du även tävlingsmeriter inom den aktuella tävlingsgrenen.

Våra kurser hålls i Kungliga Hundars regi och är belöningsbaserade. Du är erfaren och trygg i din roll som instruktör samt håller dig själv uppdaterad genom att gå kurser och utbildningar. Du vill hålla kurser en eller flera kvällar i veckan.
Vår kursverksamhet beräknas att dra igång i slutet av September.
Varmt välkommen in med din ansökan till info@alingsashundarena.se.
Tina & Helena

Visa hela nyheten »

Emelie heter jag och är 35 år gammal. 2015 tog jag min journalistexamen vid Göteborgs Universitet och sedan några år tillbaka driver jag Papillon Produktion, där jag för det mesta gör journalistik - i form av artiklar, reportage och liknande - eller copy. Emellanåt blir det en del fotografering, streaming av webinar, SEO och arbete med sociala medier också.

På fritiden är jag inbiten agilityfantast och sitter i styrelsen för Angereds Brukshundklubb. Med min hund, en elvaårig mittelspitzhane vid namnet Eddie, tränar jag agility cirka en gång i veckan. Vi har precis vågat oss ut på tävlingsbanorna, så vissa helger hittar man oss där. Detta är något som vi har skjutit upp ett tag eftersom jag från början inte hade ambitionen att tävla - mer än mot mig själv. Men efter mycket träning har både Eddie och jag blivit så förtjusta i agility att tävling har känts som ett naturligt steg på den gemensamma väg vi vandrar.

Vid sidan av agilityn bygger vi muskler och kopplar av i naturen på längre vandringar.
Från och med augusti kommer jag att hjälpa till med Göteborgs Hundkoncerns sociala medier samt ta fram material till dessa. I samband med detta påbörjar jag även hundinstruktörs- och hunddagisutbildning hos Royal Dog Education. Att säga att jag är förväntansfull är en underdrift …!

Visa hela nyheten »

Julia är utbildad hundtränare, hundinstruktör, hunddagisföreståndare och hundproblemsutredare hos Sommenbygdens folkhögskola. 

För Julia handlar hundträning om belöningsbaserad inlärning hos både hund och människa. Hon ser varje ekipage som unikt och ger dem rätt förutsättningar för att ha roligt och utvecklas. Som instruktör motiveras hon av att se hur individuell feedback och små justeringar ger snabba resultat. 

Hundrasers ursprung och vilken arbetsuppgift de är avlade för intresserar henne extra mycket. När hundar aktiveras och belönas utifrån rasspecifika och individuella behov ökar livskvalitén för både hundägare och hund, säger Julia. 

Idag har Julia en jaktavlad golden retriever, Buddha, som omplacerades till henne vid 1 års ålder. Dom har byggt upp en tillitsfull relation och ett bra samarbete som hela tiden är under utveckling. Julia planerar att utöka flocken med en till apporterande fågelhund. 

På fritiden ägnar hon sin tid till jaktapportering, viltspår, bikejoring och nosework. Julia och en vän leder och ansvarar för en studiecirkel i jaktapportering i samarbete med Studiefrämjandet. Julia har jägarexamen och spenderar gärna tid både i skogen och på skjutbanan. Hennes målsättning är att i framtiden skjuta över egen hund på fågeljakt.

Utbildning:
Diplomerad hundtränare
Diplomerad hundinstruktör
Diplomerad hunddagisföreståndare 
Diplomerad hundproblemsutredare (hundpsykolog)
Genomförd cirkelledarutbildning Arbetarnas Bildningsförbund (ABF)
Jägarexamen
Pågående utbildning i eftersök hos Jägareförbundet

Visa hela nyheten »
loading...

Vi har uppdaterat kurssidan med en mängd nya kurser.
Ta en titt här!

Visa hela nyheten »