N Y H E T E R

Elin har arbetat heltid med hundar sedan 2015, både som hundförare och dressör. Hon började som patrullhundförare i Försvarsmakten och övergick senare till sökhundsdressyr på privata företag. Idag arbetar hon deltid med att dressera blivande sökhundar. 
Senare år är det dock tävlingslydnaden som tagit över Elins intresse och tillsammans med hennes jaktlabrador Thess har hon under 2019 deltagit i SBKs Talangtrupp och kvalat till lydnads-SM 2020. Nyligen har flocken även utökats men en Border collie vid namn Quito som ska tränas för att tävla lydnad i framtiden. 
Som hundtränare lägger Elin stor vikt vid glädjen och engagemanget både hos hunden och föraren. En viktig grund för att få hundar som är villiga att lära och prestera så bra de kan! 

Elin kommer att ha tävlingslydnadskurser hos oss men också ansvara för en rad träningstävlingar på Kungliga hundar.

Visa hela nyheten »

Kungliga Hundar startar förlag och släpper bok om hundutställning Många goda idéer föds på impuls, eller hur?
Det hoppas åtminstone Tina Gavling som driver Kungliga Hundar samt Helena Eriksson som under många år arbetat på Kungliga Hundar.

En lång bilfärd efter jaktträning ihop med trötta hjärnor på högvarv födde idén: En bok om hundutställning, fullproppad med matnyttig information för både nybörjaren och den mer erfarne. Givetvis med stor fokus på inlärning och hundträning, där läsaren får ta del av Tinas och Helenas kompetens som hundinstruktörer och mångåriga erfarenhet av hundträning.
Sagt och gjort.
I november kommer det gå att förbeställa boken Hundutställning – med sikte på Best in Show, och förhoppningen är att den ska finnas i butikerna i december. Lagom till jul, förstås.

I och med detta startar även Kungliga Hundars förlag upp sin verksamhet. Förlaget vill i liten skala bidra till hundboksutbudet i Sverige genom hundvänliga och moderna hundböcker med snygg design.

Först ut är alltså boken Hundutställning - med sikte på Best in Show.

Visa hela nyheten »

I samarbete med Roya Dog Education kan Kungliga Hundar nu erbjuda er en rad olika kurser/utbildningar helt online. Perfekt för dig med oregelbundet schema eller för dig som ej bor i Göteborgsområdet eller av annan orsak har svårt att ta sig till vår kurslokal.
För att fira det nya samarbetet ger vi er 20% rabatt på samtliga tränarutbildningar.. 
För att ta del av rabatten anger ni kod utb19 vid anmälan när ni kommer till kassa i vår webshop.
Du hittar tränarutbildningarna här!

Visa hela nyheten »

Fredagen den 13:e är numera din lyckodag. Vi ger er 20% rabatt på SAMTLIGA kurser och erbjudanden gäller endast under detta dygn. 
Rabatten gäller endast vid nyanmälan/kan ej användas retroaktivt och för att ta del av rabatten anger ni kod fredag13 vid anmälan när ni kommer till kassa i vår webshop.
Du hittar alla aktuella kurser här!
Varmt välkomna på kurs hos oss!

Visa hela nyheten »