N Y H E T E R

Visa hela nyheten »

Hej! Jag heter Emma Lundgren, är 32 år och bor i Gävle tillsammans med min sambo och våra två små barn. Jag utbildade mig till hundinstruktör 2017 och driver sen dess kursverksamhet under Hunderbara kurser i Gävle. Har efter det även utbildat mig till blygerhundsinstruktör och beteendeutredare.
Jag halkade in i den här branschen eftersom jag köpte en hund som visade sig behöva mer kunskap än vad jag hade. Hon kom från Spanien och hade hittats som valp i en sopcontainer så med henne kom ett stort bagage av stress och rädslor. Vi hade henne i sju år men tyvärr somnade hon in i påskas så just nu är jag hundlös. Om allt går som jag vill så blir det en aussievalp till hösten. Ser mycket fram emot att kunna träna saker bara för att jag vill och inte för att vi måste ta tag i diverse problem.

Emma kommer att ansvara för våra sociala medier på Kungliga Hundar och Royal Dog Education.

Visa hela nyheten »

Agata har alltid haft stort intresse för djur och i synnerhet hundar. I familjen har det alltid funnits hundar, från blandraser till dvärgpinscher och rottweiler. Hennes intresse för hundträning väcktes när hon som 12 år gammal gick en allmänlydnads kurs med familjens rottweiler Gerro. Sedan dess har ett frö grott och växt till sig när Agata äntligen skaffade sin första egna hund, blandrasen Arya, i 2016. Arya tränades i tävlingslydnad, nosework och viltspår men hennes hälsa satte tyvärr stopp för tävlingskarriären. 

I 2020 började Agata läsa till hundinstruktör hos Royal Dog Education och skaffade schäfern Kira som hon tillsammans med tränar tävlingslydnad, brukslydnad och spår, nosework samt drag. Agata tog examen från instruktörsutbildningen juni 2022. 

Agata är allmänlydnadsinstruktör och brinner särskilt mycket för lek- och belöningsutveckling. 

Utbildning:
Hundinstruktör via Royal Dog Education
Inlärningspsykologi
Etologi och hundens språk
Belöningsutveckling 
Från valp till pensionär
Berikning och aktivering
Friskvård och skötsel
Raskunskap och pedagogik
Stress och rädslor
Starta eget och lagstiftning 

Visa hela nyheten »

Jennifer jobbar i dagsläget inom industri men har hund som sitt stora intresse i livet. Så att tävla och träna tar upp större delen av hennes fritid.
  Hon är uppvuxen med flatcoated retriver och har alltid haft hund i sitt liv. Hon fick sin första egna hund när hon var i 13 års åldern men skaffade sin första american staffordshire terrier ”Taxen” 2012.
Idag består hennes flock av Taxen som snart är 11 år men fortfarande tränar och tävlar Rallylydnad men mest för att det är så roligt! I flocken finns även ASTen  Frans ”tokfrans” som snart är 2 år gammal och lever loppan i sina fantastiska tonår. Med honom tävlar Jennifer en del utställning och viltspår men tanken är att även Frans ska bli en rallyterrier. 

Utöver tävlingar och träningar är Jennifer engagerad i rasklubben (american staffordshire terrier klubben- Sverige) och sitter just nu i styrelsen.
Tidigare har hon gjort tidningen, varit lokalombud och en av de ansvariga för rasmontern på My Dog.

”Att ha hund ska vara roligt! 
Och att gå kurs ska vara roligt ! Min tanke är att alla ska lyckas och ha skoj tillsammans med sin hund - oavsett vart man startar eller vem man är! Alla är olika och har olika förutsättningar, men kul kan alla ha!”

Utbildningar :
Hundinstruktör Kungliga Hundar
Agilityinstruktör Kungliga Hundar 
Rallylydnadsinstruktör Royal Dog Education *pågående
 

Visa hela nyheten »

Förra året blev våra kurser snabbt fullbokade under hösten och för att underlätta i vår planering erbjuder vi nu en boka-tidigt-rabatt för er som är ute i god tid. Så passa på att anmäla er till billigare pris och samtidigt säkra din plats på höstens kurser.
Vi ger er en earlybirdrabatt på 15%!

Rabatten gäller endast vid nyanmälan, kan ej kombineras med andra rabatter och kan utnyttjas t.o.m. den 12/6-2022. För att ta del av rabatten anger ni kod EB2022 vid anmälan när ni kommer till kassa i vår webshop. Vid frågor om våra kurser kontakta oss gärna på kurs@kungligahundar.se.
Varmt välkomna på kurs hos oss!
PS Rabatten gäller även sommarens kurser

Visa hela nyheten »