Föreläsning: Oönskade beteenden - orsak och strategier

Pris:
350 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
Föreläsning: Oönskade beteenden
Antal:
Finns i lager
Ett oönskat beteende är något som hunden gör – som vi inte vill att den ska göra!
Redan här uppstår en konflikt, hunden utför ett beteende som det lönar sig för den att göra och den slutar knappast med det för att vi vill det. 
Så hur ska vi gå tillväga för att få hunden att upphöra med det oönskade beteendet?
 
Först och främst måste vi titta på vad det är hunden gör och varför den gör det?
Nästa steg är att klargöra det önskade beteendet. Med andra ord –  du har en hund som hoppar på alla besökare, du vill att den ska sluta med det och istället sätta sig ned. När ett oönskat beteende förstärks finns det ofta många faktorer som är med och påverkar resultatet. I fallet med den hoppande hunden kan det vara så att den har lätt för att hoppa, den vill upp i ansiktet och pussas, den har tråkigt och går igång när någon kommer på besök, när hunden hoppar får den uppmärksamhet osv.
På den här föreläsningen kommer vi att gå igenom hur ett beteende blir förstärkt och vad som gör att intensiteten i beteendet ökar trots att du försöker åtgärda det. Vi tar upp olika strategier du kan jobba med och hur man orkar vara en konsekvent hundägare. Det går faktiskt att komma tillrätta med oönskade beteenden, det handlar  om att ha motivation, vara mer envis än hunden och hitta rätt redskap i verktygslådan.
 
Våra beteendeutredare har stor erfarenhet av att arbeta med hundproblem och har samlat på sig en stor mängd kreativa lösningar på vardagsproblematik. Det kan vara så att just den här kvällen ger dig en nytändning att fortsätta jobba med din hunds oönskade beteende. Ta tillfället i akt och bidra gärna själv med frågor och funderingar
 
Varmt välkomna!


Föreläsning: Oönskade beteenden - orsak och strategier
Datum/Tid:
Torsdag 27 Februari 18.00-21.00
Plats: Göteborgs Hundarena Fokushallen Åskvädersgatan 1
Pris: 350 kronor inkl fika
Föreläsare: Marja Seidemo och Anna Lindquist
Inte tillåtet att ta med sig egen hund.

Foto: Mikael Svensson